Rechten bij solliciteren

Rechten bij solliciteren

Wanneer u gaat solliciteren zijn er een aantal rechten die u beschermen omtrent gezondheid en gelijke behandeling. Daarnaast zijn er ook een aantal regels waar zowel sollicitanten als werkgevers zich aan moeten houden.

Uw gezondheid

In principe hoeft u tijdens het sollicitatiegesprek of in uw sollicitatiebrief niets te vertellen over uw gezondheid. Wanneer u vanwege uw gezondheid een aantal taken van de functie niet kunt uitvoeren, bent u wel verplicht om dit te melden. Wanneer dit niet het geval is hoeft u geen informatie over uw gezondheid te geven en ook wanneer een werknemer hier naar vraagt bent u niet verplicht om te antwoorden.

In sommige gevallen is een medische keuring vereist. Dit geldt voor banen waar risico's aan zijn verbonden voor de gezondheid van uzelf of anderen. Verder mag een medische keuring alleen worden uitgevoerd aan het einde van een sollicitatieprocedure.

Gelijke behandeling

Bij het vinden van een baan kan discriminatie vanwege leeftijd, geloofsovertuiging, taal, ziekte, zwangerschap of afkomst een rol spelen. In principe is discriminatie altijd verboden, tenzij er volgens de wet een uitzondering mogelijk is. Meer hierover kunt u lezen op de website van het College voor de Rechten van de Mens.

Terug naar overzicht
Internet vacaturesites algemeenGezondheidszorgFinanciële sector (bank- en verzekeringswezen)HorecaICTJuridischUitzendbureausAgrarische / technische sectorStageCommerciële sector (marketing en sales)OnderwijsPromotiewerkVakantiewerk / bijbaanLuchtvaartOverheid
overzicht-vacaturesites.nl 2024 | Sitemap Privacy & Disclaimer | | Vacatures media |