Projectmanagement-skills verbeteren? Zo doe je dat

Projectmanagement-skills verbeteren? Zo doe je dat

Als je een cursus projectmanagement wilt gaan volgen dan ben je bij dit artikel aan het juiste adres. Misschien ben je net begonnen in een nieuwe baan waar project management een cruciale rol speelt. Of misschien ben je al een tijdje aan het werk en wil je graag nieuwe vaardigheden opdoen. Wat je motivatie ook is, het is goed om te weten dat projectmanagement een veelgevraagde vaardigheid is op de arbeidsmarkt. Het kan dus zeker geen kwaad om hierin te investeren. In dit artikel delen we vijf tips om je op weg te helpen bij het volgen van een cursus projectmanagement.

Zoek uit welke vaardigheden je nodig hebt

Projectmanagement bestaat uit veel verschillende vaardigheden. Het is daarom belangrijk om te kijken welke vaardigheden je al beheerst en welke je nog verder moet ontwikkelen. Zo kun je beter bepalen welke cursus het beste past bij jouw huidige niveau en doelstellingen. Ga bijvoorbeeld op zoek naar online tests of assessment tools die je kunnen helpen om je vaardigheden in kaart te brengen. Hierdoor kun je gerichter op zoek gaan naar een cursus die bij je past.

Onderzoek de verschillende cursussen

Er zijn ontzettend veel cursussen op het gebied van projectmanagement. Van online cursussen tot klassikale trainingen en van korte workshops tot lange opleidingen. Het is goed om te kijken welke vorm van cursus het beste bij je past. Ben jij bijvoorbeeld iemand die graag zelf in zijn eigen tempo leert, dan is een online cursus misschien iets voor jou. Ben je meer sociaal ingesteld en leer je graag van anderen, dan is een klassikale training wellicht beter. Vergeet ook niet om de inhoud van de verschillende cursussen goed te vergelijken.

Vraag om aanbevelingen

Ken je mensen in je omgeving die al een cursus projectmanagement hebben gevolgd? Vraag dan gerust naar hun ervaringen. Zij kunnen je verder helpen door de voor- en nadelen van de verschillende cursussen met je te delen. Wellicht kunnen zij je ook wijzen op cursussen waar je zelf nog niet aan gedacht had. Daarnaast kan het ook helpen om op internet naar reviews te zoeken.

Maak tijd en ruimte om te leren

Een opleiding volgen vraagt vaak tijd en energie. Zorg dat je hier genoeg ruimte voor vrijmaakt in je agenda. Denk bijvoorbeeld aan het blokkeren van tijd in je agenda zodat je jezelf volledig op de cursus kan focussen. Ook kan het helpen om je werkzaamheden wat meer te spreiden, zodat je niet te veel in één keer moet doen. Op deze manier heb je de tijd om de stof echt te begrijpen en te integreren in je werk.

Blijf leren en ontwikkelen

Projectmanagement is een vaardigheid die nooit af is. Zorg er daarom voor dat je na het volgen van een cursus ook blijft leren en ontwikkelen. Dit kan bijvoorbeeld door het lezen van boeken, het volgen van webinars of het bijwonen van congressen. Op deze manier blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kun je jezelf blijven verbeteren als projectmanager.

Samenvatting 

Het volgen van een cursus projectmanagement kan een grote stap zijn in je loopbaan. Het is dan ook belangrijk om hier goed over na te denken en te onderzoeken wat het beste bij je past. Door onze vijf tips toe te passen maak je een betere keuze en haal je het meeste uit je cursus. Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel meer inzicht gekregen in wat je kunt doen om jezelf verder te ontwikkelen als projectmanager.

 

Bron: www.learnit.nl

 

Terug naar overzicht
Internet vacaturesites algemeenGezondheidszorgFinanciële sector (bank- en verzekeringswezen)HorecaICTJuridischUitzendbureausAgrarische / technische sectorStageCommerciële sector (marketing en sales)OnderwijsPromotiewerkVakantiewerk / bijbaanLuchtvaartOverheid
overzicht-vacaturesites.nl 2024 | Sitemap Privacy & Disclaimer | | Vacatures media |