De sollicitatiebrief

De sollicitatiebrief

In principe is een sollicitatiebrief uw visitekaartje en de eerste kennismaking met uw werkgever. Daarom is het belangrijk dat u opvalt met uw sollicitatiebrief. Dit geldt ook wanneer u per e-mail uw sollicitatiebrief stuurt, want vaak wordt deze uitgeprint en meegenomen met de schriftelijke brieven. De schriftelijke sollicitatie is de eerste selectiemethode voor werkgevers en bestaat uit een sollicitatiebrief en curriculum vitae (CV). U wordt niet op grond van uw sollicitatiebrief aangenomen, maar er wordt hierop wel een selectie gemaakt van de personen die worden afgewezen. Daarom is het belangrijk dat u veel aandacht aan uw sollicitatiebrief besteedt, zodat u een goede brief de deur uit doet.

Soorten sollicitatiebrieven

Er zijn twee soorten sollicitatiebrieven, namelijk een open sollicitatie en een gerichte sollicitatie. Bij een open sollicitatie reageert u op een open vacature bij een organisatie waar u graag zou willen werken. U hoopt dat er op dit moment of op korte termijn een vacature beschikbaar is. In deze open sollicitatie geeft u aan wat u voor de organisatie kunt betekenen en informeert u eventueel naar de mogelijkheden binnen het bedrijf.

Bij een gerichte sollicitatie reageert u naar aanleiding van een vacature. Hierdoor kunt u heel precies ingaan op de wensen en eisen die bij deze vacature worden gevraagd. Voor zowel een open sollicitatie als een gerichte sollicitatie geldt dat deze de interesse van de werkgever opwekt omdat u uw kwaliteiten en motivatie benadrukt. Het doel is dan ook om uitgenodigd te worden voor een persoonlijk gesprek.

Wat is belangrijk bij het schrijven van een sollicitatiebrief?

Bij het schrijven van een goede sollicitatiebrief is het belangrijk dat u rekening houdt met de volgende zaken:

De indeling

Een goede sollicitatiebrief heeft een duidelijke indeling welke is opgebouwd uit: de opening, de kern en de afsluiting.

Tot slot is het belangrijk dat u altijd uw curriculum vitae (cv) bij de sollicitatiebrief voegt.

Terug naar overzicht
Internet vacaturesites algemeenGezondheidszorgFinanciële sector (bank- en verzekeringswezen)HorecaICTJuridischUitzendbureausAgrarische / technische sectorStageCommerciële sector (marketing en sales)OnderwijsPromotiewerkVakantiewerk / bijbaanLuchtvaartOverheid
overzicht-vacaturesites.nl 2023 | Sitemap Privacy & Disclaimer | Vacatures media |