Curriculum Vitae

Curriculum Vitae

Een Curriculum Vitae (cv) is een document waarin u een samenvatting maakt van uw persoonlijke gegevens en informatie over kwaliteiten, opleiding en werkervaring. Geef de onderdelen van kwaliteiten, vaardigheden en kennis die het beste bij de vacature passen de meeste aandacht in uw cv.

Wat staat er in een Curriculum Vitae?

Een cv bevat altijd de volgende informatie:

Het schrijven van een goede cv

Hoe schrijft u eigenlijk een goede curriculum vitae? Houd rekening met de volgende punten:

Daarnaast gelden er ook nog een aantal regels voor de taal in uw cv:

Zorg dat uw cv bij de baan past

Iedere vacature is anders en daarom worden er bij iedere vacature ook andere eisen gesteld. Geef daarom extra aandacht aan de kennis, vaardigheden, opleiding en werkzaamheden die belangrijk zijn voor de functie in uw cv. Een handige tip hiervoor is om de eisen van de vacature waar u op solliciteert op een rij te zetten met daarin de belangrijkste eisen bovenaan en de minder belangrijke onderaan. Kijk vervolgens welke informatie over uw opleiding, werkzaamheden, kennis en vaardigheden daarbij passen en laat die terugkomen in uw cv.

Vertel daarnaast in uw cv niet waarom u de baan wilt, want dat beschrijft u in de sollicitatiebrief. U kunt wel een persoonlijk profiel toevoegen aan uw cv waarin u uw persoonlijke kwaliteiten beschrijft.

De eisen die verder aan een cv worden gesteld verschillen per beroepsgroep. Wanneer u bijvoorbeeld solliciteert op een functie in de ICT, willen werkgevers graag ook een apart blad met certificaten op het gebied van systemen, programmeren en software zien.

Een succesvolle cv

Maak in één opslag duidelijk wie u bent en wat u precies te bieden heeft. Hierdoor weet de werkgever meteen wat uw kwaliteiten en beste kanten zijn. Het is daarbij belangrijk om allereerst uw verkoopargumenten te benoemen: uw opleiding, werkervaring en noem maar op. Daarnaast is het ook handig om referenties op te geven. Zij kunnen uw kwaliteiten bevestigen en uitleggen wat voor werknemer u bent. Let er wel op: zet geen namen en telefoonnummers van de referenties in uw cv, maar vraag altijd eerst toestemming.

Tot slot nog een aantal handige tips

Terug naar overzicht
Internet vacaturesites algemeenGezondheidszorgFinanciële sector (bank- en verzekeringswezen)HorecaICTJuridischUitzendbureausAgrarische / technische sectorStageCommerciële sector (marketing en sales)OnderwijsPromotiewerkVakantiewerk / bijbaanLuchtvaartOverheid
overzicht-vacaturesites.nl 2024 | Sitemap Privacy & Disclaimer | | Vacatures media |